Podobno pojawiło się sporo tych własnie modeli rzuconych na rynek w niskiej cenie. Niby produkt oryginalny i w pełni wartościowy.
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
-
-
Musi być jakiś haczyk, przecież na czymś musieli zaoszczędzić. Ciekawe na czym? Może na jakichś dodatkach (np. antystarzeniowych) - czyli guma na 1 sezon, potem robi się plastik.
Komentarz
-
Nie no mam nadzieje, że jednak jest to pełnowartościowy towar...SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
Zaklep ranty albo znajdź w Showroomie bardzo ładną białą O1 z Warszawy i przeczytaj temat, znajdziesz na pewno ciekawe informacje a i jak napiszesz na PW to właściciel pomożeZamieszczone przez SezzamA czy ktoś mógłby podpowiedzieć co zrobić z tymi moimi felgami? 8Jx18H2 ET 35 opona haczy o plastikowy element zderzaka wewnątrz nadkola. Zmienić na 17", zmienić na 18" z mniejszym ET czy może założyć węższą oponę?
Komentarz
-
Polecam naszego forumowicza liveact
Oponki w bardzo dobrej cenie. Dodatkowo fachowa obsługa.
na pewno jeszcze skorzystamAudi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
zmieniacie już na letnie? mam akurat trochę czasu w tym tygodniu i nie wiem czy już zmieniać czy jeszcze czekać.
Komentarz
-
Ja dziś zmieniam w obydwu autach. Na razie nie ma tłumów w warsztatach i spokojnie można sobie dograć godzinę. Zresztą superb idzie na sprzedaż a na letnich 17" lepiej wygląda niż na zimowych 16"Zamieszczone przez Alelelazmieniacie już na letnie? mam akurat trochę czasu w tym tygodniu i nie wiem czy już zmieniać czy jeszcze czekać.
Komentarz
-
jak do sprzedaży to pewnie że na 17'Zamieszczone przez qazyJa dziś zmieniam w obydwu autach. Na razie nie ma tłumów w warsztatach i spokojnie można sobie dograć godzinę. Zresztą superb idzie na sprzedaż a na letnich 17" lepiej wygląda niż na zimowych 16"Zamieszczone przez Alelelazmieniacie już na letnie? mam akurat trochę czasu w tym tygodniu i nie wiem czy już zmieniać czy jeszcze czekać.
Komentarz
-
-
Potwierdzam działanie kuponu rabatowego allegro na zakup opon przez aplikację mobilną.
Właśnie odebrałem opony, zapłaciłem stówkę mniej...

Komentarz
-
Pomóżcie w wyborze
Musze zakupić oponki 205/55R16
Rozmyślam nad:
- Dunlop SP Sport Bluresponse
- Goodyear Efficientgrip Performance
- Continental ContiPremiumContact 5
- Uniroyal Rainsport 3
Cena nie gra roli przy tych egzemplarzach, zależy mi, żeby miały rant ochronny i miały w miarę dobrą przyczepność.
Komentarz
-
-
nie wiem jak 3-ujka ale w 2-ujce w tym rozmiarze nie ma rantu, nie wiem czego ale rant był dopiero w 225/45/17. W URS 3 w 225/45/17 jest napewno bo takie leża w piwnicyZamieszczone przez marvin7Uniroyal Rainsport 3
Komentarz
-
tez nie maja tylko conti ma ale trzeba zamowic FR bo sa tez produkowane bez rantu
ewentualnie pirelli p7 cinturato, vredestein sportrac 5 chyba maja dopytaj sprzedawcy
michelin primacy 3, pilot sport 3 maja
Komentarz
-
co zamieszanie robisz przecież te felgi leża na URS3 a nie dulopach te gdzes tam w streczu na 3-cim planieZamieszczone przez leszekmwtakie felunek do czarnego is300 + dunlop r
ale felunek.... słaby a już do utrzymania w jako takim stanie masakra....
za kilka''chwil'' post na blogu i na Hokus Pokus w dziale detailig z mycia podobnych 17` z DS-3 nie chciał bym ich za darmo.... zamęczyły by mnie
Komentarz
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez Luk_as2marvin7,
a takie?
Kod:http://dunloptires.strefamarek.allegro.pl/4-x-dunlop-205-55r16-sp-sport-maxx-rt-mfs-91y.html
Dzięki wszystkim za odpowiedź.
Dlaczego takie, a nie np. SP SPORT BLURESPONSE ? :P
Komentarz
-
-
A coś poza tym?Zamieszczone przez VoitDunlop SP Sport Bluresponse nie mają rantu.
Wiem, bo mam.
Wydaje mi się, że Goodyear Efficientgrip Performance też ma rant.
Jeśli ma to brać Dunlopy czy Goodyeary ?
Komentarz
-
Nie mają.Zamieszczone przez marvin7Wydaje mi się, że Goodyear Efficientgrip Performance też ma rantO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
O Dunlopach SP Sport Bluresponse napisano już bardzo dużo.
Ja jestem bardzo zadowolony.
Opony są bardzo komfortowe i ciche.
Tak ciche, że po założeniu tych opon zaczęło mi przeszkadzać łożysko, którego wcześniej nie słyszałem.
Jeździ się na nich bardzo dobrze, zarówno po suchym jak i mokrym asfalcie. Oczywiście posiadacze twardych zawieszeń i zwolennicy ostrej jazdy są innego zdania, ale ja jeżdżę normalnie.
Sportowe opony to nie są...
Poprzednie moje opony to były Goodyear Efficientgrip. Bez "Performance" w nazwie.
To również były komfortowe opony do normalnej jazdy.
Jedna uwaga - te opony dość szybko zaczęły zdradzać oznaki zużycia. Po drugim sezonie znikły płytsze nacięcia bieżnika i opona zaczęła wyglądać inaczej, niż na początku eksploatacji.
Pod tym względem Dunlopy mają przewagę, bo ich bieżnik składa się głównie z głębokich rowów i głębokich nacięć poprzecznych...
Komentarz
-
Ostatnie pytanie, czy jest jakaś duża różnica w spalaniu?
Wg etykiet Sport Bluresponse ma litere B, natomiast Sport Maxx ma E.
Komentarz
-
...To albo zaufasz etykiecie, abo znajdziesz kogoś, kto jeździł na jednych i drugich oponach i porównał spalanie.
Nie sądzę, żeby różnica w spalaniu była zauważalna w normalnej eksploatacji auta.
Goodyeary miały "C" na etykiecie, Dunlopy "B".
Nie zauważyłem żeby spalanie mi się zmieniło...
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz